آشنایی با مدیران جهادی و متخصص ایران
"مارون" ارتشی برای انقلاب در پتروشیمی
وقتی دکتر امین امرایی وارد گروه پتروشیمی مارون شد، اعلام کرد "با برنامه ریزی های دقیق و کارشناسانه علاوه بر حفظ و افزایش ظرفیت های تولید و فروش، راه توسعه و تکمیل زنجیره ارزش محصولات را در پیش گرفته و بر اساس یک نقشه از پیش تعیین شده به سراغ همکاری و عقد قرارداد با شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی می رود تا از دانش فنی ایرانی در این مجموعه عظیم تولیدی استفاده کند..

به گزارش پترو رویداد، مدت هاست که مارون در همه زمینه ها حرف اول را می زند و بی شک این همه موفقیت محصول برنامه ریزی درست و حضور مدیر کاربلد و تیم متخصص و حرفه ای و متعهد است. وقتی دکتر امین امرایی وارد گروه پتروشیمی مارون شد، اعلام کرد "با برنامه ریزی های دقیق و کارشناسانه علاوه بر حفظ و افزایش ظرفیت های تولید و فروش، راه توسعه و تکمیل زنجیره ارزش محصولات را در پیش گرفته و بر اساس یک نقشه از پیش تعیین شده به سراغ همکاری و عقد قرارداد با شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی می رود تا از دانش فنی ایرانی در این مجموعه عظیم تولیدی استفاده کند."
در آن زمان کسی فکرش را هم نمی کرد این مدیر جوان مارون را به عرش رسانده و به یکی از بزرگترین و مهمترین بازیگران صنعت پتروشیمی ایران تبدیل کند. مجموعه ای که امروز در زمینه تولید و سودآوری به موفقیتهای چشمگیری دست یافته و نه تنها بیش از دو میلیون و ۱۴۰ هزار تن ظرفیت اسمی تولید سالانه دارد، بلکه در تولید «الفین و پلیمر» حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
*مدیر جوان و کاربلد
اگر از "مارون" صحبت می شود نباید فراموش کرد بزرگترین اورهال تاریخ این شرکت را درست زمانیکه جوان ترین مدیر صنعت پتروشیمی کشور، سکان هدایت آن را بر عهده گرفت.
وقتی که به همت کارشناسان و متخصصان داخلی و با حضور دکتر امرایی بزرگترین اورهال تاریخ «مارون» انجام و در شرکت پتروشیمی مارون، کمپرسور الفین مارون بعد از تعمیرات 40 روزه به مدار تولید بازگشت تولید "مارون"از مرز ۱۰۰ درصد ظرفیت اسمی گذشت.
بعد از اینکه مدیر جوان و متخصص شرکت پتروشیمی مارون با برنامه ریزی های دقیق و کارشناسانه علاوه بر حفظ و افزایش ظرفیت های تولید و فروش، راه توسعه و تکمیل زنجیره ارزش محصولات را در پیش گرفت، بر اساس یک نقشه از پیش تعیین شده به سراغ همکاری و عقد قرارداد با شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی رفت تا از دانش فنی ایرانی در این مجموعه عظیم تولیدی استفاده کند.اما این تمام ماجرا نبود و در همان روزهای نخست حضور امرایی در مارون و با وجود حواشی دلالان «حادثه» و واسطههای «زیمنس»، اینبار کمپرسور الفین مارون با قبول ریسک از طرف مدیرعامل کاربلد و به همت کارکنان این شرکت پس از تعمیرات ۴۰ روزه به مدار تولید بازگشت تا جوانترین مدیر صنعت پتروشیمی ایران نشان دهد نه تنها حرف های زیادی برای گفتن دارد بلکه در جهت اعتلای صنعت و جهانی کردن نام ایران در میان شرکت های عظیم جهان از هیچ کوششی فروگذار نیست.
مدت ها بود که دلالان «حادثه» و واسطههای «زیمنس» حواشی زیادی ایجاد کرده بودند که هیچ مدیر و متخصصی در ایران نمی تواند به سمت کارهای بزرگ صنعتی برود. اما در شرکت پتروشیمی مارون شرایط فرق می کرد و کمپرسور الفین مارون با قبول ریسک از طرف "امین امرایی" به عنوان جوان ترین مدیر صنعت پتروشیمی کشور، به دست متخصصان این شرکت سپرده شد تا تعمیرات آن آغاز شود. تعمیراتی که بعد از ۴۰ روزه به نتیجه رسید و این کمپرسور به مدار تولید بازگشت.
مدیر عامل شرکت پتروشیمی مارون با تایید اقدامات صورت گرفته در این مجتمع عظیم از متنوع سازی بازارهای صادراتی این شرکت خبر داده و می گوید: با حمایت شرکت ملی صنایع پتروشیمی، در راستای تکمیل زنجیره ارزش و توسعه صنایع پایین دست پروژه هایی به ارزش یک میلیارد دلار تعریف شده است.
دکتر امرایی با تاکید بر اینکه تمام برنامه ها در جهت اعتلای وضعیت صعنت و به صورت خاص پتروشیمی کشور خواهد بود، ادامه می دهد: استراتژی پتروشیمی مارون به روز رسانی دانش فنی و ایجاد ارزش افزوده با هدف تنوع سازی بازارهای صادراتی است.
وی با بیان اینکه جدا از بحث حفظ و افزایش ظرفیت های تولید و فروش، تاکید بر توسعه و تکمیل زنجیره ارزش محصولات داریم، خاطر می کند: یکی از افتخارهای شرکت پتروشیمی مارون همکاری و عقد قرارداد با شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در راستای استفاده از دانش فنی ایرانی در این مجموعه تولیدی است.
این مدیر جوان و متخصص با بیان اینکه از هر فرصتی برای معرفی و ارائه توانمندی های شرکت پتروشیمی مارون و برقراری ارتباط با سازندگان، تامین کنندگان و خریداران محصولات پتروشیمی استفاده خواهیم کرد، تصریح می کند: با حمایت شرکت ملی صنایع پتروشیمی، سهامداران و هیئت مدیره در راستای تکمیل زنجیره ارزش و توسعه صنایع پایین دست پروژه هایی به ارزش یک میلیارد دلار تعریف شده است.
*آقایی در تولید و فروش و درآمدزایی
در شرایطی که گزارش عملکرد و دو جدول رده بندی تولید و درآمدزایی پتروشیمی ها در اردیبهشت ماه 1403 منتشر شد، نشان داد پتروشیمی مارون به لطف برنامه ریزی ها و هدایت مدبرانه مدیر جوانش توانسته صدر هر دو جدول را به خود اختصاص دهد، اما مقایسه گزارشهای ماهانه عملکرد پتروشیمیهای بورسی بیانگر این موضوع بود که اکثر آنها با کاهش حجم تولید روبرو بوده اند.
انتشار گزارش عملکرد 23 پتروشیمی بورسی در اردیبهشتماه سال جاری نشان می داد پتروشیمی مارون توانسته هم در تولید و هم فروش عملکرد بسیار خوبی از خود به جای بگذارد و حالا جوان ترین مدیر پتروشیمی ایران در صدر جدول بیشترین افزایش تولید و بیشترین درآمدها بنشیند. این در حالی است که همین گزارش از کاهش حجم تولید بسیاری از پتروشیمی ها حکایت دارد.
در آن زمان جدول رده بندی ها نشان می داد، پتروشیمی مارون توانسته عملکرد خوبی در بخش فروش از خود نشان دهد. چرا که این پتروشیمی در اردیبهشتماه موفق شد تناژ فروش خود را بالا ببرد و از طرفی نرخ فروش محصولات آن نیز در این ماه نسبت به اردیبهشت سال گذشته رشد خوبی را تجربه کردند و در نهایت این دو موضوع سبب شد تا درآمد مارون جهش چشمگیری را تجربه کند.
این پتروشیمی در اردیبهشت موفق شد درآمد ماهانه خود را با افزایش بیشتر از ۱۱۶ درصدی از هزار و ۵۱۶ میلیارد تومان در اردیبهشت ۱۴۰۲ به سه هزار و ۲۸۲ میلیارد تومان در اردیبهشت ۱۴۰۳ برساند. البته باید گفت رقم فروش مارون در این ماه نسبت به ماه گذشته یعنی فروردین حدود ۱۷ درصد کاهش داشته است.
*کارنامه درخشان و ماندگار
طبق صورتهای مالی، پتروشیمی مارون با افزایش ۱۰۷.۷ درصدی درآمد بهترین عملکرد را از نظر رشد درآمدزایی داشته است. لازم به ذکر است درآمد این شرکت از ۱۱ هزار و ۹۹۵ میلیارد تومان به ۲۴ هزار و ۹۰۹ میلیارد تومان رسید. این پتروشیمی در نیمه نخست سال توانست با افزایش مقدار تولید حدود ۶۲ درصد از ظرفیت اسمی سالانه خود را محقق کند.
وقتی صورتهای مالی پلیمرسازان بورسی منتشر شد، ارقام متفاوتی ارایه شد. از صعود سودآوری مارون تا سقوط سود خالص تندگویان همگی در این گزارش بررسی شده. طبق این صورتهای مالی چهار پتروشیمی مارون، پارس، آریا ساسول و جم موفق به رشد سود خالص خود شدند که مارون پیشتاز آنها بوده است.
بعد از این اتفاقات و چند ماه بعد دوباره مارون پیشتاز بود و اعلام شد طی 9 ماه اول 1403 پتروشیمی های مارون، بوعلی سینا و خراسان عملکرد درخشانی در تولید داشتند و در این مدت موفق به تحقق حدود ۹۰ درصد از ظرفیت تولید اسمی سالانه خود شدند. ضمن اینکه سه پتروشیمی نوری، پارس و مارون پردرآمدترین پتروشیمیهای بورسی در آذر ماه بودند. اتفاقی که نشان می دهد باز هم مدیر جوان و کاربلد و متخصص "مارون" گل کاشته و پرچم این مجموعه را در تمام بخش ها برافراشته نگه داشته است.
پرواز باشکوه "مارون"
هر ماه از سال که می گذشت، شکوه مارون بیشتر می شد و این گروه، به عنوان یکی از پرچمداران سال ۱۴۰۳صنعت پتروشیمی کشور، با تولید بیش از ۳ میلیون تن محصول در هشت ماهه ابتدایی سال و رشد ۶۸۸ درصدی سود خالص، درخشش چشمگیری داشت. مارون، با کنترل هزینهها و جهش ۸۳ درصدی درآمد هشت ماهه ۱۴۰۳رکوردهایی تاریخی رقم زد و جایگاه خود را بهعنوان یکی از موفقترین واحدهای پتروشیمی کشور تثبیت کرد.
حالا پتروشیمی مارون، یکی از بزرگترین و مهمترین بازیگران صنعت پتروشیمی ایران، در زمینه تولید و سودآوری به موفقیتهای چشمگیری دست یافته است. این شرکت که بیش از دو میلیون و ۱۴۰ هزار تن ظرفیت اسمی تولید سالانه دارد، به ویژه در تولید «الفین و پلیمر» حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
این پتروشیمی نه تنها در تامین نیازهای داخلی و صادراتی نقش بسزایی دارد، بلکه سهم قابل توجهی در تامین درآمد ارزی کشور ایفا میکند. با توجه به این دستاوردها و سیاستهای کارآمد مدیریتی، به نظر میرسد این شرکت در آینده نزدیک نیز در صدر واحدهای پتروشیمی ایران باقی خواهد ماند.
پتروشیمی مارون توانست در سال جاری با اتخاذ تدابیر موثر و بهرهگیری از تمام ظرفیتهای خود، توقف ۷۰ روزه تولید را در سال گذشته جبران کند. جالب است گفته شود که این پتروشیمی توانسته تا انتهای آبانماه ۸۳ درصد از ظرفیت اسمی خود را محقق کند که به نوعی رکوردشکنی محسوب میشود.
این روند پتروشیمی مارون را در مسیر ثبت رکوردهای جدیدی در صورتهای مالی قرار داد؛ برای مثال سود خالص این پتروشیمی در نیمه اول سال به بیش از ۶ هزار و ۱۸۶ میلیارد تومان رسید. این رقم، رشدی خیرهکننده معادل ۶۸۸ درصد، نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است.
نکته دیگر اینکه، پتروشیمی مارون در ۶ ماهه ابتدایی سال جاری، به خوبی هزینههای تولید را کنترل کرده است؛ به طوری که شدت رشد «بهای تمام شده» این پتروشیمی از درآمد آن کمتر بوده است.
همین روند سود ناخالص پتروشیمی مارون را با جهش بیش از ۳۵۰ درصدی از هزار و ۵۶۱ میلیارد تومان به حدود هفت هزار و ۳۲ میلیارد تومان رساند.
لازم به ذکر است پتروشیمی مارون از محل «خالص سایر درآمدها (هزینهها) عملیاتی» در این دوره موفق به شناسایی درآمد بیش از ۶۰۰ میلیارد تومانی شده است. این روند در کنار رشد درآمدهای عملیاتی، سود عملیاتی پتروشیمی مارون را با جهش بیش از ۷۱۸ درصدی از ۷۷۴ میلیارد تومان در ۶ ماهه ۱۴۰۲ به ۶ هزار و ۳۳۳ میلیارد تومان در ۶ ماهه ۱۴۰۳ رسیده است.
اما ثبت تمامی این رکوردهای جذاب در سودسازی تنها به واسطه عملکرد درخشان پتروشیمی مارون در تولید بوده است. همانطور که در گزارشهای پیشین بررسی شده بود، مارون یکی از بهترین ارقام را در میان پتروشیمیهای بورسی از منظر تولید در سال ۱۴۰۳ ثبت کرده است.
طبق گزارش عملکرد مارون در آبان ماه، این پتروشیمی در هشت ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ توانست سه میلیون و ۴۴ هزار تن از محصولات خود را تولید کند که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ بیشتر از ۳۳ درصد افزایش داشته است.