کدخبر: 211

صنعت پتروشیمی و دانش بنیان ها، دو روی یک سکه

نسبت شرکت های دانش بنیان و صنایع کشور، بر اساس یک رابطه ریاضی و کمی ثابت شکل نمی گیرد و در این روند، معیارهای کمی و اهداف خاص تعریف شده در هر صنعت نیز دخیل است.

صنعت پتروشیمی و دانش بنیان ها، دو روی یک سکه

به گزارش پترو رویداد، مصطفی متدین، مدیر عامل شرکت مدیریت صنایع پتروشیمی در یادداشتی در رابطه با نسبت و ارتباط صنایع پتروشیمی و شرکت های دانش بنیان نوشت: 

 

بدون شک یکی از مهم ترین دغدغه های حوزه صنعت و پتروشیمی، چگونگی استفاده از توان شرکت های دانش بنیان در فرآیند ایجاد، تثبیت، تولید و بهره وری کیفیت شرکت ها و محصولات صنعت پتروشیمی است.

 

اساسا کارویژه شرکت های دانش بنیان، ارتقای دانش، سرمایه و در نهایت، توسعه اقتصادی کشور است. تبلور این کارویژه ها در صنعت پتروشیمی، نیازمند توجه به اصول و ظرافت هایی است که هر یک در جای خود معنا و مصداق پیدا می کند. در این خصوص نکاتی وجود دارد که باید نسبت به آنها توجه داشت.

 

نخست اینکه توان ارزشمند شرکت های دانش بنیان در هر حوزه ای ظهور و بروز خاص خود را دارد. به عبارت بهتر، باید فرامتن و بستری که توان شرکت های دانش بنیان در آن به گردش در می آید، در ابتدا تعریف و تحلیل شود.

به عنوان مثال، کارکرد شرکت های دانش بنیان در صنایع بالادستی و پایین دستی با یکدیگر متفاوت است. زیرا هر یک از این صنایع ارزشمند، در بطن خود دارای زیرساخت ها، اهداف و دغدعه هایی هستند که نمی توان آنها را در روند فعالیت تولیدی و تجاری آنها نادیده انگاشت.

نسبت شرکت های دانش بنیان و صنایع کشور، بر اساس یک رابطه ریاضی و کمی ثابت شکل نمی گیرد و در این روند، معیارهای کمی و اهداف خاص تعریف شده در هر صنعت نیز دخیل است.

 

نکته دوم، معطوف به شکل گیری رابطه شرکت های دانش بنیان (پس از طی شدن روند نیازسنجی صنایع گوناگون) است. این نیازسنجی می تواند  معطوف به اهداف کلان و ساختاری یا اهداف خرد و کوتاه مدت در زمینه ای مشخص باشد.

 

در اینجا باید هم افزایی متقابلی میان صنایع پتروشیمی و شرکت های دانش بنیان شکل گیرد:صنایع پتروشیمی ملزم به احصاء نیازها و نسبت سنجی آنها با ماهیت فعالیت شرکتهای دانش بنیان است. شرکتهای دانش بنیان نیز باید موثرترین و کاربردی ترین خدمات را در خصوص تامین نیازهای احصاء شده ارائه دهند. ضمن اینکه شرکت های دانش بنیان باید مجهز به سه رکن "دانش"، "خلاقیت" و " انعطاف پذیری" باشند. مولفه آخر، یعنی انعطاف پذیری، ناظر بر تحولات سریعی است که در حوزه فناوری های نوین رخ می دهد و عیار انطباق پذیری شرکت های دانش بنیان با پیشرفت های روزانه در عرصه تکنولوژی را تعیین می کند.

ارسال نظر
آخرین اخبار