کدخبر: 136

مصطفی نخعی نماینده مجلس دوازدهم

حدود 60درصد انرژی در تاسیسات دولتی هدر می رود

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس یازدهم و منتخب مجلس دوازدهم، تاکید کرد که نزدیک به 60 درصد هدررفت انرژی در تاسیساتی که عموما متعلق به دولت است اتفاق می افتد، اما توپ را به زمین مردم می‌اندازند.

حدود 60درصد انرژی در تاسیسات دولتی هدر می رود

به گزارش پترو رویداد، مصطفی نخعی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس یازدهم و منتخب مجلس دوازدهم درخصوص ناترازی برق در فصل گرم سال که منجر به قطع برق صنایع می‌شود، گفت: صرفه جویی در مصرف، مولفه مهمی در مدیریت انرژی است و به منظور حل معضل ناترازی نیرو چاره‌ای جز استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر نداریم. البته مجلس در این باره قدم‌هایی برداشته و ظرفیت‌های قانونی خوبی هم در این خصوص ایجاد کرده است.

او پیشنهاد داد: باید سبد تولید انرژی را متنوع‌تر کنیم و روی انرژی‌های تجدیدپذیر برنامه‌ریزی دقیق‌تری داشته باشیم.

 

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس یازدهم همچنین بیان کرد: برروی انرژی هسته‌ای هم می‌توان متمرکز شد. خصوصا روی راکتورهای کوچک مقیاس که انرژی اتمی دنبال می‌کرد، می‌توان تمرکز کرد. لذا اگر مدل مالی آن خوب تعریف شود، این امکان وجود دارد که در مکان‌های مختلف کشور که جانمایی های لازم انجام شده است، سهم انرژی هسته‌ای را در سبد تولید انرژی، افزایش دهیم.

 

نخعی ادامه داد: البته بخش مهم کار، مدیریت مصرف است. چرا که هم هزینه کمتری دارد و هم سرمایه‌گذاری در مدیریت مصرف و بهینه سازی، نیازمند سرمایه‌گذاری کم‌تری است. ضمن اینکه نتیجه بهتری هم به دنبال دارد. به عبارتی می توانیم بااین روش انرژی پایدارتری ایجاد کنیم.

 

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس دوازدهم درخصوص تاکید مجلس برمدیریت مصرف انرژی بیان کرد: در زمان بررسی برنامه هفتم توسعه، به منظور مدیریت مصرف انرژی، حساب بهینه سازی را مطرح کردیم. لذا امیدواریم مجموعه دولت، خصوصا وزارت نیرو و نفت و همچنین معاونت راهبردی که پیشنهاد شد در خود دولت تشکیل شود، در این باره کار بیشتری انجام دهند.

 

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس یازدهم با تاکید بر سوءمدیریت جدی در بحث ناترازی برق و نیرو در بخش دولتی اظهار کرد: در بحث ناترازی انرژی و نیرو شاهد سوءمدیریت جدی هستیم. اگر چه همواره سعی شده توپ را در زمین مردم بیندازند و هدررفت نیرو و انرژی را به بخش خانگی نسبت دهند، اما واقعیت این است که بیش از ۵۰ درصد پرت انرژی در تاسیساتی که عموما متعلق به دولت است اتفاق می افتد.

هدر رفت انرژی

نخعی همچنین بیان کرد: در خود نیروگاه‌ها، راندمان‌ها متوسط روی ۳۰ درصد است و پرت انرژی به شدت بالا است. همچنین از آنجایی که شبکه‌های انتقال فرسوده‌اند و به روزرسانی و نوسازی صورت نگرفته است، در شبکه انتقال هدررفت انرژی بسیار بالا است.

 

او در ادامه اضافه کرد: در پتروشیمی‌ها، پالایشگاه‌ها، تاسیسات نفتی و همچنین صنایع بزرگ مثل فولادها و سیمان‌ها هم پرت انرژی بالایی داریم و بهینه سازی مصرف رعایت نشده است و مصارف بسیار بالایی داریم.

 

این نماینده مجلس ادامه داد: بنابراین انتظار می‌رود این موارد که در ید دولت یا نهادهای شبه دولتی است، طبق موازین رعایت شوند تا بتوانیم مدیریت مصرف بهتری در کشور داشته باشیم. چرا که نزدیک به ۶۰ درصد هدر رفت انرژی در این نهادها صورت می‌گیرد.

 

نخعی تاکید کرد: همانطور که بیان کردم درصد بالایی از هدر رفت انرژی در پالایشگاها، نیروگاه‌ها، پتروشیمی‌ها، شبکه‌های انتقال سیمان و همچنین فولاد انجام می شود که متعلق به دولت و شبه دولتی‌ها است و ربطی به مردم ندارد.

 

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس یازدهم گفت: از این رو امیدواریم قصه مدیریت مصرف را بتوانیم جدی‌تر دنبال کنیم تا با مشکل ناترازی نیرو در فصل گرم سال به شکلی که هر ساله با آن مواجهیم، برنخوریم و مجبور نشویم برای مدیریت انرژی، برق صنایع رال قطع کنیم. چرا که این امر به تولید آسیب می‌زند و از طرفی منجر به تشدید گرانی می‌شود.

ارسال نظر
آخرین اخبار